Real Madrid en Valencia falen beide in kansenfestival

Real Madrid moest genoegen nemen met een punt, omdat het net als Valencia ondanks een stortvloed aan kansen niet tot scoren kwam.

Real Madrid en Valencia falen beide in kansenfestival

Dat het in Santiago Bernabéu 0-0 bleef was moeilijk te bevatten gezien het ongekend grote aantal kansen. Het ene na het andere gevaarlijke moment deed zich voor en steeds weer bleek dat het resultaat allesbehalve een doelpunt was.

Zo was Cristiano Ronaldo verscheidene keren dicht bij een doelpunt. De Portugees, die ook twee keer tevergeefs een strafschop claimde, kwam niet tot scoren. Keeper Vicente Guaita hield zijn doel met hulp van paal en lat schoon. Ook de andere erkende Madrileense goalgetters Karim Benzema en Gonzalo Higuaín bleven droog staan.

Datzelfde gold ook voor Valencia. De ploeg van trainer Unai Emery deed op geen enkel front onder voor Real Madrid. Ook bij het verzuimen de kansen te benutten niet. Ook de gasten hadden daarbij de pech dat het aluminium Real-doelman Iker Casillas op enkele momenten te hulp schoot.

Het resultaat van het spektakelstuk betekent dat Real Madrid de voorsprong op Barcelona (dat zaterdag op bezoek bij Real Zaragoza met 1-4 won) ziet slinken tot vier punten. Valencia staat derde in de Primera División. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's