Real Madrid en het Galáctico-scenario met Mbappé

Reacties

Kylian Mbappé is al jaren de meest genoemde kandidaat om de volgende Galáctico bij Real Madrid te worden. De sommetjes zijn in Madrid gemaakt en leiden tot een positieve conclusie.

Real Madrid en het Galáctico-scenario met Mbappé
© Pro Shots

Een scenario voor de megatransfer is al geschreven. De aanvaller verlengt zijn contract met PSG niet en zal dat ook niet gaan doen. Aangezien de verbintenis loopt tot medio 2022 zal de Franse topclub open staan voor gesprekken over een overgang. Want in Parijs zullen ze niet bereid zijn de Franse international een jaar later gratis te laten vertrekken. Die ruimte gaat Real Madrid benutten om de grote wens van trainer Zinedine Zidane in vervulling te laten gaan: Mbappé in het koninklijke wit van Real Madrid als de tiende Galáctico.

In Spanje is door AS berekend dat de financiën ruimte bieden voor een dergelijke megadeal. Real Madrid heeft ook te kampen met de gevolgen van de coronacrisis, maar gaat niet extreem gebukt onder de pandemie. De Koninklijke verwacht te kunnen beschikken over de middelen om de transfer mogelijk te maken, inclusief het vermeende salaris van 21 miljoen euro.

© Cover AS

Komende zomer komt er volgens berekeningen een bedrag van zeker honderd miljoen euro binnen door de verkoop van spelers als Isco, Dani Ceballos, Gareth Bale, Luka Jovic en Marcelo. Bovendien levert het afscheid van deze en gene speler ook welkome ruimte op wat betreft salarissen. Bale en Isco staan in de boeken voor jaarlijks vijftien en zeven miljoen euro, terwijl de mogelijk vertrekkende Sergio Ramos per jaar twaalf miljoen incasseert.

Door de coronacrisis is ook in Madrid het salarisplafond bereikt dat door de Spaanse bond is vastgesteld. Maximaal zeventig procent van de inkomsten mag worden aangewend voor salarissen. Maar verwacht wordt dat dat percentage komend seizoen weer lager ligt, zoals dat afgelopen jaren al binnen de gestelde grenzen lag.

In het geval dat PSG de hoofdprijs vraagt in de richting van de recordtransfer van Neymar (222 miljoen euro), dan is dat voor Real Madrid op te hoesten. Ook de afschrijving bij een vijfjarig contract – ruim veertig miljoen euro per jaar – past binnen de begrotingen.

De onderhandelingen met PSG moeten nog worden opgestart. Real Madrid heeft zijn huiswerk al gedaan en een nieuw positief signaal ontvangen. De komst van trainer Mauricio Pochettino heeft Mbappé schijnbaar niet op andere gedachten gebracht. Hij wijst de voorstellen van PSG nog af, op weg om de tiende Galáctico te worden?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.