Real Madrid-doelwit Vinícius Júnior (16) maakt 'langverwacht' debuut

Reacties

Hij is het grootste talent in Brazilië sinds Neymar en Real Madrid zou liefst 45 miljoen euro voor hem over hebben, maar tot zaterdagavond had de zestienjarige Vinícius Júnior zijn profdebuut nog niet gemaakt. Tegen Atlético Mineiro was het eindelijk zover.

Real Madrid-doelwit Vinícius Júnior (16) maakt 'langverwacht' debuut

In de 83ste minuut kwam Vinícius Júnior binnen de lijnen aan de kant van Flamengo, waar hij al sinds 2005 speelt. Aan de 1-1 stand kon de aanvaller, die zichtbaar nerveus was, niets meer veranderen. Drie minuten voor de invalbeurt van het toptalent ging bij Atlético Mineiro Robinho naar de kant. De inmiddels 33-jarige aanvaller stond als tiener ook bekend als een wereldtopper in spe en maakte op 21-jarige leeftijd voor zo'n vijftien miljoen euro de overstap naar Real Madrid, waar hij zijn belofte nooit wist in te lossen.

Vinícius Júnior zou nu al het drievoudige van Robinho waard zijn. De aanvaller vestigde definitief de aandacht op zich toen hij Brazilië Onder-17 in maart naar de winst van de Copa América leidde. Met zeven doelpunten werd hij topscorer van dat toernooi en Vinícius Júnior had de clubs voor het uitkiezen. Met name Barcelona en Real Madrid waren bereid ver te gaan en die laatste club heeft volgens verschillende Braziliaanse en Spaanse media de slag gewonnen. Het talent zou al medisch gekeurd zijn en in de zomer van 2018, na zijn achttiende verjaardag, zou hij moeten aansluiten bij De Koninklijke.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.