Real Madrid dendert door op recordmiddag Sergio Ramos

Real Madrid heeft zondag een feestelijke middag beleefd. Tegen Osasuna pakte Sergio Ramos een fraai record, hield De Koninklijke een schitterende reeks in stand en werd de koppositie dankzij een ruime overwinning verstevigd. En dat na een behoorlijk slecht begin.

Osasuna
Osasuna
1 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Real leek tijdens de openingsfase in Pamplona totaal niet bij de les. Nacho Vidal schoot na een paar minuten al hard voorlangs, José Arnáiz werkte de bal over en Rubén García stuitte op Real-keeper Thibaut Courtois, voordat Unai García na een kwartiertje de 1-0 liet aantekenen met een fraaie kopbal uit een corner. Pas na een halfuur leek Real wakker geschud.

Dat resulteerde vervolgens wél direct in doelpunten. Na een gekraakte poging van Gareth Bale kreeg Isco de bal wat gelukkig voor zijn voeten, waarna hij overtuigend de gelijkmaker binnenschoot. Dat was voor hem zijn eerste competitiegoal sinds 31 maart 2019, en zelfs zijn eerste uitgoal sinds 15 september 2018. Nog voor rust was de comeback van de bezoekers compleet: uit een corner kopte Casemiro de bal richting de tweede paal, waar Ramos (eveneens met het hoofd) het laatste zetje gaf.

Dat betekende voor de ongekend productieve centrumverdediger alweer zijn vierde treffer van het seizoen en de 65ste competitietreffer in zijn loopbaan. Het was voor Ramos bovendien zijn eerste doelpunt van 2020, waardoor hij nu in zeventien opeenvolgende kalenderjaren heeft gescoord in La Liga. Hij is daarmee recordhouder, aangezien Lionel Messi en Raúl García (die beiden in 2005 voor het eerst op het scorebord kwamen) op zestien jaar staan.

Serie
Osasuna mocht tot de slotfase hopen op een goed resultaat, maar kreeg in de 85ste minuut het deksel op de neus, toen Lucas Vázquez de wedstrijd in het slot gooide. Dat het in blessuretijd nog 1-4 werd (invaller Luka Jovic ramde de bal fraai binnen, op aangeven van Federico Valverde) was voor de statistieken.

Zodoende dendert Real maar door. De Madrilenen verloren dit seizoen pas één competitiewedstrijd, en dat was op 19 oktober 2019: de 1-0 nederlaag bij Real Mallorca. Sindsdien bleven de mannen van trainer Zinedine Zidane veertien La Liga-duels op rij ongeslagen, een serie waarin vier keer werd gelijkgespeeld. Wel werd er midweeks met 3-4 van Real Sociedad verloren in het bekertoernooi, maar in de competitie verkeert de ploeg in topvorm.