Real Madrid boekt tegen Athletic vijfde thuiszege op rij

Athletic de Bilbao heeft Real Madrid niet van de vijfde thuiszege op rij kunnen weerhouden. De overwinning van de ploeg van trainer José Mourinho kwam geen enkel moment in gevaar: 5-1.

Real Madrid nam al in het eerste halfuur afstand van Athletic. Dat was met name te danken aan Karim Benzema (foto). Eerst liet Benzema doelman Gorka Iraizoz kansloos met een door Juan Aurtenetxe van richting veranderde lob, nadat de Franse aanvaller een lange bal tussen twee Baskische verdedigers knap had gecontroleerd. Twintig minuten later schoot hij met links knap raak in de verre hoek.

Tussendoor had Sergio Ramos uit een vrije trap van Mesut Özil voor de 2-0 gezorgd met een kopbal. Vlak voor rust moest de verdediger echter toezien hoe Ibai Gómez namens de ploeg van trainer Marcelo Bielsa tegen scoorde.

Na rust bouwde Real de score verder uit via Özil (4-1), die een snelle aanval via Ronaldo en Benzema afrondde. Athletic probeerde door het inbrengen van Fernando Llorente nog dapper tegenstand te bieden, maar het was Real dat via invaller Sami Khedira (5-1) nogmaals scoorde.

Door de zevende overwinning in acht competitieduels op rij bewijst Real dat het zichzelf na de desastreuze competitiestart weer heeft hervonden. De achterstand op koploper Barcelona bedraagt door die valse start echter nog altijd acht punten.

Real staat inmiddels wel derde en heeft een achterstand van twee punten op stadgenoot Atlético, dat zondag nog in actie komt. Athletic was na twee zeges op rij opgeklommen uit de degradatiezone van de Primera División, maar blijft vooralsnog twaalfde met veertien punten. Foto: VI Images