Real Madrid baalt van duur puntenverlies én arbitrage

Na afloop van de doelpuntloze remise tussen Real Madrid en Valencia gingen bij de Spaanse koploper de verwijten vooral richting de arbitrage. Volgens de Madrilenen was de scheidsrechter er mede voor verantwoordelijk dat De Koninklijke niet won en nu nog maar vier punten voor staat op rivaal Barcelona. Bovendien ligt er nog een onderlinge ontmoeting in het verschiet tussen de twee aartsvijanden.

Real Madrid baalt van duur puntenverlies én arbitrage

'Er waren tachtigduizend mensen in het stadion; en die hebben allemaal kunnen zien wat er gaande was', vertelde assistent-trainer Aitor Karanka na afloop van het gelijkspel. De rechterhand van trainer José Mourinho doelde daarmee onder meer op een penaltyclaim van Cristiano Ronaldo die geen gehoor vond.

'Maar als wij over de scheidsrechter beginnen kunnen er weer allerlei straffen als gevolg komen', aldus Karanka, die met een gele kaart werd bestraft voor aanmerkingen aan het adres van de vierde official.

'Maar onze spelers hebben 95 minuten lang alles gegeven en hebben de nodige kansen gehad om te scoren', vervolgt Karanka. 'Het heeft nu geen zin meer om terug te kijken. We moeten ons focussen op de volgende wedstrijd. We behouden gewoon ons vertrouwen.'

Ook doelman Iker Casillas wilde niet te lang stilstaan bij het puntenverlies. 'Deze wedstrijd kon alle kanten op. Het publiek heeft in ieder geval genoten. Onze voorsprong is kleiner geworden, maar daar moeten we niet over zeuren. We moeten woensdag winnen bij Atlético Madrid. We richten ons nu op die derby, waarin we na de uitschakeling in de Europa League een gemotiveerde tegenstander kunnen verwachten.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's