Real Madrid - Man City absolute kraker in kwartfinale Champions League

Reacties

Real Madrid en Manchester City zijn aan elkaar gekoppeld in de kwartfinales van de Champions League. Dat is het meest in het oog springende affiche van de trekking die vrijdagmiddag plaatsvond in het Zwitserse Nyon.

Real Madrid - Man City absolute kraker in kwartfinale Champions League
© Pro Shots

Arsenal neemt het op tegen zijn oude Angstgegner: Bayern München. Voor Atlético Madrid wacht een tweeluik met Borussia Dortmund, dat woensdagavond te sterk was voor PSV. De derde ontmoeting was dus die tussen Real Madrid en Manchester City, waarna een tweeluik tussen Barcelona en Paris Saint-Germain het affiche vervolledigde. Het is het derde seizoen op rij waarin Real Madrid (eindwinnaar in 2022) en Man City (eindwinnaar in 2023) elkaar treffen op het miljardenbal.

Borussia Dortmund, Atlético Madrid, Barcelona, Arsenal, Real Madrid, Manchester City, Paris Saint-Germain en Bayern München gingen vrijdag in de koker. Voor het eerst in dit toernooi was er een open loting. Dat betekent dat ploegen uit hetzelfde land en ploegen die in dezelfde poule hebben gezeten, elkaar konden treffen.

Er werd ook doorgeloot voor de halve finale en de finale. In de ene halve finale neemt de winnaar van Atlético Madrid - Borussia Dortmund het op tegen die van Paris Saint-Germain - Barcelona. In de andere is het dus Arsenal of Bayern München tegen Real Madrid of Manchester City. Die finalist uit die eerste vier ploegen zal het thuisrecht hebben in de finale.

De eerste ontmoetingen worden afgewerkt op dinsdag 9 en woensdag 10 april. De returns volgen een week later op 16 en 17 april. Het exacte programma moet nog bekend worden gemaakt door de UEFA. De finale is op zaterdag 1 juni op Wembley.

De loting:

Kwartfinales:
Arsenal (Eng) - Bayern München (Dui)
Atlético Madrid (Spa) - Borussia Dortmund (Dui)
Real Madrid (Spa) - Manchester City (Eng)
Paris Saint-Germain (Fra) - Barcelona (Spa)

Halve finales:
Atlético Madrid/Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain/Barcelona
Arsenal/Bayern München - Real Madrid/Manchester City

Finale:
Atlético Madrid/Borussia Dortmund/Paris Saint-Germain/Barcelona - Arsenal/Bayern München/Real Madrid/Manchester City​

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.