Real klopt Sevilla door goals Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy heeft Real Madrid in de topper tegen Sevilla (3-2) in de kampioensrace gehouden. De Nederlandse spits scoorde twee keer en is nu topscorer van de Primera División met twintig doelpunten.

Van Nistelrooy zag zijn ploeg in de eerste helft tegen de verhouding in op achterstand komen. Real had in de persoon van Mahammadou Diarra (kopbal) en Emerson (afstandschot) goede kansen gemist, toen Enzo Maresca de 0-1 aantekende. De Italiaanse middenvelder scoorde met een prachtige halve omhaal na terugkoppen van Frédéric Kanouté.

De entree van Guti halverwege de tweede helft deed het spel van Real goed. De spelmaker had twee prachtige steekpasses in petto. Met de eerste speelde hij Van Nistelrooy vrij, die doelman Andres Palop passeerde en de bal in het lege doel schoot. Ook Robinho rondde beheerst af na voorbereidend werk van Guti: 2-1.

Op dat moment waren de emoties al hoog opgelopen. De warmlopende wisselspeler Luis Fabiano had de rode kaart al gekregen na aanmerkingen op de leiding. Ook binnen de lijnen vielen twee rode kaarten. Robinho kon inrukken met twee keer geel, nadat hij zijn treffer te uitbundig had gevierd. Sevilla-verdediger Aitor Ocio kreeg direct rood na een elleboogstoot ten opzichte van Diarra.

Kort nadat het tien tegen tien was geworden, besliste Van Nistelrooy de wedstrijd. De spits stond bij de tweede paal op de goede plaats om de rebound binnen te koppen na een schot van Sergio Ramos. In blessuretijd mikte Sevilla-invaller Ernesto Javier Chevanton nog een vrije trap langs Real-doelman Iker Casillas: 3-2.

Door de winst op de concurrent steeg Real Madrid naar de tweede plaats. De achterstand op koploper Barcelona bedraagt twee punten. Sevilla zakte naar plaats drie en zag de achterstand oplopen tot vier punten.