Real en City geven elkaar geen duimbreed toe in heerlijk gevecht

Reacties

Het eerste duel tussen Real Madrid en Manchester City in de halve finale van de Champions League heeft geen winnaar opgeleverd. Saai was het echter geen moment in Estadio Santiago Bernabéu, waar Vinícius Júnior en Kevin De Bruyne met prachtige goals schitterden.

Real en City geven elkaar geen duimbreed toe in heerlijk gevecht
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Dominant was City in het eerste kwart van de wedstrijd absoluut in Estadio Santiago Bernabéu. De bezoekers uit Manchester hadden meer dan zeventig procent balbezit. De bal werd geduldig rondgespeeld en zo af en toe deelden The Citizens een speldenprik uit. De Bruyne en Rodri waagden hun kans met schoten van afstand, maar zagen Thibaut Courtois zonder grote moeite redden op hun pogingen. Maar één keer was het in die fase echt code rood voor Real. Dat was toen Erling Haaland in de vijftiende minuut werd gelanceerd door De Bruyne. Na de pass van de Belg lag de bal perfect voor de linker van de Noor, wiens lage schot tegenviel en in de handen van Courtois eindigde.

Met Bernardo Silva als rechtsbuiten in plaats van Riyad Mahrez had Pep Guardiola gekozen voor meer controle aan de bal in plaats van meer dreiging in één-tegen-één-situaties. Real speelde in op het spelplan van City en de dreiging van Haaland door over het algemeen dicht op het eigen doel te verdedigen. De snelle spits van de koploper van Engeland werd simpelweg amper ruimte gegund om diep te gaan.

Aanvallend moest Real het met name hebben van het slimme spel van Karim Benzema en de flitsen van Vinícius. De linksbuiten liet zich voor het eerst echt zien met een balverovering diep op de helft van City, waarna direct een scherpe voorzet op Benzema volgde. Rúben Dias verdedigde geweldig bij dat moment. Bij een volgende gevaarlijke actie van Vinícius was het wel echt raak. Na een mooie combinatie tussen Eduardo Camavinga en Luka Modric en een rush van de jonge Fransman kreeg Vinícius op ruim twintig meter van het doel de ruimte om uit te halen. De 22-jarige Braziliaan deed dat op weergaloze wijze, Ederson had geen antwoord op het kiezelharde schot: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij City-supporters riep het verloop van de eerste helft ongetwijfeld herinneringen op aan de wedstrijd van iets meer dan een jaar geleden in Estadio Santiago Bernabéu, waar Real toen ook het effectiefst was en ten koste van het team van Pep Guardiola doorging naar de finale van de Champions League. Het grote verschil aan Engelse zijde ten opzichte van toen was dinsdagavond de aanwezigheid van Haaland, al werd de spits in grote delen van de wedstrijd feilloos afgestopt door Antonio Rüdiger en David Alaba. Laatstgenoemde greep geweldig in toen Haaland vroeg in de tweede helft in stelling werd gebracht door Gündogan.

Alleen al de dreiging die uitging van de aanwinst die dit seizoen al 51 keer scoorde voor zijn club, leek wel net een beetje extra ruimte op te leveren voor anderen. Het was De Bruyne die daar in de 67ste minuut van profiteerde. Terwijl de laatste lijn van Real weer dicht bij het eigen doel verdedigde, haalde de spelmaker zonder aan te nemen verwoestend uit na een tikje breed. Zijn schot was vanaf ongeveer even ver als waarvandaan Vinícius scoorde en de uithaal was net zo indrukwekkend en doeltreffend: 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de slotfase waren beide teams voorzichtig, uit vrees in het mes te lopen en zo volgende week woensdag met een achterstand aan de return te moeten beginnen. De twee grootmachten hielden elkaar in evenwicht, al was Real via invaller Aurélien Tchouaméni dicht bij het winnende doelpunt. Ederson redde op de krachtige uithaal van de jonge middenvelder. Gescoord werd er niet meer in de slotfase, maar dat maakte de wedstrijd niet minder bevredigend voor de neutrale toeschouwer. Het is nu al uitkijken naar deel twee. Eerst zijn de andere kanshebbers op Champions League-winst nog aan zet in de andere halve finale. Woensdagavond treffen AC Milan en Internazionale elkaar voor een speciale editie van de Derby della Madonnina.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.