Real Betis rondt komst Manchester City-aanvaller af

Roque Santa Cruz gaat tijdelijk aan de slag in de Primera División. De dertigjarige Paraguayaanse aanvaller wordt door Manchester City voor de rest van het seizoen verhuurd aan Real Betis.

Real Betis rondt komst Manchester City-aanvaller af

In de zomer van 2009 werd Santa Cruz voor een slordige twintig miljoen euro door manager Mark Hughes van Blackburn Rovers naar City gehaald, maar een groot succes werd zijn tijd in Manchester niet. Zeker niet nadat Hughes op 19 december 2009 werd ontslagen en werd vervangen door Roberto Mancini.

De 87-voudig international (25 doelpunten) speelde in totaal twintig competitiewedstrijden namens The Citizens, waarin hij drie keer tot scoren kwam. Vorige jaargang speelde hij slechts 25 minuten mee met Man City in de Premier League, op 13 november als invaller tijdens het thuisduel met Birmingham City (0-0).

In januari keerde hij tijdelijk terug naar Blackburn, waar hij in negen competitieduels niet wist te scoren. Deze zomer werd hij gelinkt met een vertrek naar Lazio, maar de club uit Rome wist geen akkoord te bereiken met Man City. Dat lukte Real Betis maandag wel. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's