Real Betis koploper na knappe zege op Real Zaragoza

Niet Barcelona, Real Madrid of Valencia is koploper in Spanje maar Real Betis gaat aan de leiding in de Primera División. Mede door twee treffers van Roque Santa Cruz werd Real Zaragoza met 4-3 geklopt. Espanyol won met 1-0 van Getafe.

Real Betis - Real Zaragoza 4-3Na twaalf minuten stond Real Betis al op een 2-0 voorsprong. Roque Santa Cruz (foto) opende de score en deze werd via een strafschop van Salva Sevilla verdubbeld. Efraín Juárez deed na ruim een half uur wat terug. Maar kort na rust nam de thuisploeg weer afstand. Nu was Beñat trefzeker uit een penalty en in de 49ste minuut tekende Santa Cruz met zijn tweede voor een 4-1 voorsprong.

Real Zaragoza toonde echter veerkracht en dat gebeurde via Juan Carlos. De invaller maakte in twee minuten tijd twee doelpunten zodat er nog tien spannende minuten volgden. Zeker omdat bij Real Betis doelman Casto de rode kaart had gekregen. Santa Cruz moest plaats maken voor reservegoalie Iñaki Goitia. Doelpunten vielen er echter niet meer, zodat Real Betis na vier speelronden koploper is in de Primera División.

Espanyol - Getafe 1-0Het duurde lang voordat er een beslissing viel in het duel tussen Espanyol en Getafe. Pas in de blessuretijd nam de thuisploeg afstand. Invaller Walter Pandiani was de doelpuntenmaker. De tweede club van Barcelona had diverse kansen om eerder op voorsprong te komen, maar uiteindelijk was het de routinier uit Uruguay die voor opluchting zorgde. Foto: VI Images