RB Leipzig en Hasenhüttl per direct uit elkaar

Reacties

RB Leipzig en Ralph Hasenhüttl hebben de samenwerking beëindigd, zo meldt de Bundesliga-club. Het contract van de vijftigjarige oefenmeester zou komend jaar zomer aflopen. Beide partijen werden het niet eens over een langere verbintenis, waarop besloten werd per direct uit elkaar te gaan.

RB Leipzig en Hasenhüttl per direct uit elkaar

Afgelopen seizoen loodste Hasenhüttl de toenmalige promovendus RB Leipzig nog naar de tweede plaats in de Bundesliga. Deze jaargang liep het stroever en moest de club genoegen nemen met de zesde plek en een Europa League-ticket.

'Het is volledig legitiem dat de club besloten heeft om niet te verlengen', zegt Hasenhüttl op de clubsite van RB Leipzig. 'We waren het erover eens dat het voor beide partijen niet zinvol was om zonder duidelijkheid over de toekomst het laatste contractjaar in te gaan.'

Directeur Oliver Mintzlaff van RB Leizpig is duidelijk. 'We zijn Ralph dankbaar voor de open gesprekken. We zijn er echter van overtuigd dat een contractverlenging momenteel niet de juiste stap zou zijn geweest.'

Hasenhüttl was eerder actief als hoofdtrainer van SpVgg Unterhaching, VfR Aalen en FC Ingolstadt 04. In het voorjaar werd hij nog gelinkt aan Bayern München, dat uiteindelijk koos voor Niko Kovac.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.