Met nog zes speelronden te gaan is Huddersfield Town zaterdag gedegradeerd uit de Premier League. Daarmee zijn The Terriers de snelste degradant ooit in de geschiedenis van de competitie.

Crystal Palace
2 - 0
Huddersfield Town

Huddersfield Town is bezig aan een kansloos seizoen en weet na de nederlaag bij Crystal Palace eind maart al dat het volgend seizoen weer actief zal zijn in het Championship. Voor Huddersfield zou het doek vallen wanneer de ploeg zou verliezen bij Palace én Southampton en Burnley drie punten zouden pakken tegen Brighton & Hove Albion en Wolverhampton Wanderers. Dat scenario voltrok zich, waardoor het een zwarte zaterdag werd voor Terence Kongolo en Juninho Bacuna.

De twee Nederlanders in dienst van Huddersfield hadden in Londen allebei een basisplaats, terwijl Patrick van Aanholt van begin tot eind meedeed aan de kant van Palace. Het aantrekkelijke duel leverde veel kansen op, maar toch had Palace een penalty nodig om de score te openen. Wilfried Zaha werd naar de grond gehaald en Luka Milivojevic maakte vanaf elf meter geen fout. Huddersfield probeerde hierna nog wel om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar dat lukte niet. Vlak voor tijd schoot Van Aanholt het laatste beetje hoop van Huddersfield aan flarden. Voor de linksback betekende het zijn tweede goal van dit seizoen.

Na de nederlaag bij Palace, en de overwinningen van Southampton en Burnley, is Huddersfield de derde ploeg in de geschiedenis van de Premier League die met nog zes wedstrijden te gaan al zeker is van degradatie. Ipswich Town (in het seizoen 1994/95) en Derby County (seizoen 2007/08) gingen The Terriers voor. Huddersfield speelde slechts twee seizoenen op het hoogste niveau van Engeland en eindigde vorig seizoen net boven de degradatiestreep, op de zestiende plaats.

Southampton

Het had niet veel gescheeld of Huddersfield was deze zaterdag helemaal nog niet gedegradeerd. Brighton & Hove Albion kwam na de openingstreffer van Southampton-aanvoerder Pierre-Emile Højbjerg ('52) immers wel heel erg dicht bij de gelijkmaker. Het schot van verdediger Martin Montoya belandde echter op de bovenkant van de lat, waardoor de punten toch naar Southampton gingen. Bij Brighton begon Davy Pröpper in de basis; ruim een kwartier voor het einde maakte hij plaats voor landgenoot Jürgen Locadia.

Burnley
Burnley
2 - 0
Wolverhampton Wanderers

Burnley kende een vliegende start van het duel met Wolverhampton Wanderers. De thuisploeg kwam al in de tweede minuut op voorsprong, toen Chris Wood doelman Rui Patricio omspeelde en de bal op de paal schoot. De inglijdende Conor Coady was vervolgens zo ongelukkig dat hij een eigen doelpunt maakte. Voor Coady betekende het al zijn derde eigen goal van dit seizoen. Wolverhampton kreeg pas na rust een paar goede kansen op de gelijkmaker, maar scoorde niet. Dwight McNeil schoot aan de overkant wél verwoestend raak en besliste daarmee de wedstrijd.

Kort boven de degradatiestreep staan er nu drie ploegen op 33 punten. Dat zijn Brighton, Southampton en Burnley. Cardiff City staat net onder de streep en heeft vijf punten minder, maar de ploeg uit Wales komt zondagmiddag nog in actie. Chelsea is dan de tegenstander voor Cardiff.