Razendsnel weerzien met Man Utd lonkt voor Neville

Reacties

De eerste wedstrijd als hoofdcoach van Valencia is voor Gary Neville op een teleurstelling uitgedraaid. Op eigen veld werd met 0-2 verloren van Olympique Lyon, waardoor ook het laatste restje hoop op overwintering in de Champions League verdween.

Razendsnel weerzien met Man Utd lonkt voor Neville

Als AA Gent er immers niet in zou slagen om op eigen veld te winnen van koploper Zenit Sint-Petersburg zou een zege van Valencia immers volstaan om tweede te worden. Zover kwam het geenszins. Valencia verloor in Mestalla en Gent versloeg de Russen met 2-1.

'Het was simpelweg niet goed genoeg', luidde daarom de sombere verklaring van Neville na het duel. 'Ik wil geen excuses aanvoeren; Lyon was beter. We kunnen alleen onszelf als schuldige aanwijzen. Er wacht ons een uitdaging; een flink gevecht', aldus de voormalige Engelse verdediger, die na de winterstop met zijn ploeg zal instromen in de Europa League.

Man Utd
In die Europa League zou Valencia uiteindelijk zijn oude liefde tegen kunnen komen. Ook de ploeg van manager Louis van Gaal faalde in het behalen van een plek bij de eerste twee en werd veroordeeld tot het tweede Europese toernooi. Zowel United als Valencia moet in staat zijn ver te komen.

'Maar ik ben absoluut niet bezig met de loting', stelde Neville over maandag, de dag dat bekend zal worden wie hij gaat treffen in de Europa Leauge. 'Het maakt me óók niet uit of we Manchester United loten, of een ander team. Ik denk nu alleen maar aan zondag, dan staat het duel met Eibar op het programma. We gaan de Europa League zeker serieus nemen, maar moeten ons nu eerst concentreren op de competitie. We staan namelijk nog dicht achter de topvier', doelde Neville op het verschil van vijf punten met nummer vier Celta de Vigo. Zelf is Valencia achtste. In de Primera División wachten in 2015 nog duels met Eibar (zondag), Getafe (19 december) en Villarreal (31 december).

Een confrontatie tussen Valencia en Man Utd behoort maandag tot de opties. FC Porto, Olympiakos, Manchester United en Bayer Leverkusen zullen samen met de twaalf Europa League-groepswinnaars een geplaatste status hebben tijdens de loting. Dat geldt niet voor Sevilla, Valencia, Galatasaray, Shakhtar Donetsk en de twaalf nummers twee van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.