Rayo Vallecano als kampioen naar La Liga, Zuiverloon degradeert

Reacties

Op de laatste speeldag van het reguliere seizoen heeft Rayo Vallecano zich verzekerd van het kampioenschap in de Segunda División. Voor Gianni Zuiverloon werd het juist een vervelende avond: zijn werkgever Cultural Leonesa degradeerde naar het derde niveau in Spanje.

Rayo Vallecano als kampioen naar La Liga, Zuiverloon degradeert

Vallecano en sprookjesclub Huesca waren al zeker van directe promotie naar La Liga; zaterdag moest enkel nog beslist worden welke ploeg er kampioen werd. Vallecano leek de koppositie nog te gaan verspelen, door een 2-0 nederlaag bij Gimnastic. Omdat Huesca echter ook verloor (2-1 bij Real Oviedo) eindigde Vallecano toch bovenaan in de Segunda División.

Real Oviedo kwam ondanks de zege net tekort voor een plek in de play-offs om promotie. In de nacompetitie gaan Real Zaragoza, Sporting Gijón, Real Valladolid en Numancia strijden om het laatste ticket voor het nieuwe seizoen in La Liga.

Onderin waren Barcelona B, Lorca FC en Sevilla B al gedegradeerd en zaterdag voegde Leonesa zich als vierde en laatste degradant bij dit groepje. De ploeg van Juan Ferrando verloor van Numancia en werd op de laatste speeldag gepasseerd door Almería, dat een punt pakte bij Lugo (1-1). Zuiverloon deed overigens niet mee bij Leonesa. De Nederlander kwam op 22 april voor het laatst in actie en speelde dit seizoen 26 competitieduels in de Segunda División.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.