Rashford herkent zichzelf, retourtje Frankrijk voor IJslanders

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Rashford herkent zichzelf, retourtje Frankrijk voor IJslanders

'De nieuwe spelmodus in FIFA 17 doet me denken aan mijn eigen verhaal. Het heeft zoveel raakvlakken.'
• In FIFA 17 is een nieuwe spelmodus, The Journey. Daarin werkt Alex Hunter zich als jeugdspeler van Manchester United naar de top. En Marcus Rashford is niet blind: hij weet ook wel dat het verhaal gebaseerd is op zíjn opmars van het afgelopen seizoen. (The Mirror)

'Het zal een retourtje worden op een dag. We vertrekken vroeg in de morgen en keren terug in de avond, gelijk na de wedstrijd'
• De EK-gekte in IJsland kent geen grenzen. Een fan, Gretar Sigfinnur Sigurdarson, heeft voor 167 duizend euro een Boeing 737 gehuurd en neemt 180 landgenoten mee naar Nice om het duel van het nationale team met Engeland bij te wonen. Voor 824 euro per persoon kunnen andere IJslandse fans mee. (Daily Star)

'Dit is hoeveel ik van mijn fans houd: tweehonderd Jägerbombs.'
Tyson Fury werd zondagavond in Frankrijk herkend door een groep Engelse supporters en het Britse zwaargewicht besloot de fans mee te nemen naar een café. De Brit raakte er flink wat euro's kwijt. Hij wil wel erg graag van die muntsoort af... (ABS/CBN)

• Vind ervan wat je wilt, maar het blijft de mensen toch bezighouden. Nee, dit is geen beeld van vorige week. Bondscoach Joachim Löw weet van geen ophouden. De trainer van de Duitsers blijft maar snuffelen en plukken. Die Mannschaft ruikt ondertussen de EK-zege door de overwinning op Slowakije in de achtste finale.

'Ik heb tranen in mijn ogen van deze voetballer, echt waar. Deze kunst ontroert.'
• Zeker na de wedstrijden van zaterdag waren er wel weer wat hoogtepunten nodig om Jan Mulder tevreden te stemmen. Eden Hazard maakte aan alle treurnis een einde door tegen Hongarije uit te blinken. 'Dit was het wachten waard', aldus de analyticus bij de VRT.

• De baard, de danspasjes en als toegift nog een buikschuiver. De Welshe middenvelder Joe Ledley heeft alles om een publiekslieveling te worden.

• Bij underdogs staan spitsen vaak rond de middencirkel op een eiland. Bij de Duitse ploeg is alles anders. Het beeld tekent de superioriteit.

• Tja, je moet er toch maar wat van maken. De Winnaars van Morgen, om met de woorden van de KNVB te spreken...

'Echt een mensencoach. Hij zorgt voor een goede atmosfeer en heeft een goed oog voor talenten. Als speler was hij al een strateeg. Niet mooi om te zien, niet stilistisch. Ik denk dat dat wel terug te zien is in zijn manier van coachen. Niet bombastisch.'
Guus Hiddink werkte met Vicente Del Bosque samen bij Real Madrid en vertelt aan De Telegraaf over zijn ervaringen met de huidige Spaanse bondscoach. Hiddink zegt zijn ex-collega het beste te gunnen.

'Een bliksemstart, een flitsend begin.'
• Nee, bij Vitesse donderde het zondag voor een keer niet in de kleedkamer. Henk Fraser ziet de humor wel in van de korte training op zijn eerste werkdag als Vitesse-coach. Door onweer moesten de Vitesse-spelers van het veld bij de eerste oefensessie na de zomerstop. (De Telegraaf)

'Voor mij ook voor het eerst dat ik bijna een periode van vijf weken vrij ben geweest. Ik ben nog nooit zo vroeg aan het seizoen begonnen. De energie begint nu wel een beetje te overstromen, dus het is goed dat ik nu weer aan de bak mag.'
Normaal raasde Dirk Kuijt in de zomer over de flanken op een of ander eindtoernooi. Het was een traditie geworden, maar dit jaar is alles anders. De Feyenoorder staat te popelen weer aan de slag te gaan, laat hij bij de eerste training van Feyenoord aan de NOS weten.

Chaos bij de Welshe familie Gunter. Nu Chris met het nationale elftal in de kwartfinale van het EK staat, kan hij mogelijk niet bij de bruiloft van zijn broer Marc zijn. Laatstgenoemde trouwt begin juli in Mexico en veel van zijn gasten vertrekken komende donderdag al naar de trouwlocatie. Lekker is dat, zo'n EK-stunt. Bale…

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.