Rapid toch door knieën na eerder afwijzen 'zeer lucratieve Ajax-bod'

Reacties

Met tegenzin heeft Rapid Wien Maximilian Wöber naar Ajax laten gaan. De Oostenrijkse club wees in eerste instantie nog 'een zeer lucratief bod' af.

Rapid toch door knieën na eerder afwijzen 'zeer lucratieve Ajax-bod'

Ajax rondde donderdag de transfer van Wöber af. De negentienjarige verdediger is voor naar verluidt 7,5 miljoen euro overgenomen van Rapid Wien. 'We wilden hem natuurlijk niet laten gaan, maar hem liefst langer aan de club binden', zegt directeur Fredy Bickel op de clubwebsite. 'Een paar weken geleden hebben we daarom ook een zeer lucratief bod van Ajax afgewezen.'

Maar een nieuwe Amsterdamse poging bracht de transfer van Wöber alsnog tot stand. 'We zijn op een punt aangekomen dat we onze speler, die zich ook de laatste dagen zeer correct heeft opgesteld, niet meer konden weigeren zijn wens een nieuwe uitdaging aan te gaan in te willigen', zegt Bickel.

Rapid hult zich in stilzwijgen over de afkoopsom. 'Maar het bod was in vergelijking met het eerdere bod van een paar weken geleden aanzienlijk verbeterd', aldus Bickel over de financiële genoegdoening voor het vertrek van Wöber, die in februari 2016 debuteerde en sindsdien tot 24 duels speelde in de hoofdmacht van Rapid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.