Rangers pakt beker maar bibbert tegen tweedeklasser

Glasgow Rangers eindigde het seizoen dan toch nog met een hoogtepunt. De ploeg die eerder net naast de UEFA Cup en het kampioenschap greep, pakte zaterdag de beker door tweedeklasser Queen of the South met 3-2 te verslaan.

Minder dan 48 uur nadat Rangers donderdag de Schotse titelstrijd had verloren, moesten The Gers op Hampden Park aantreden voor de bekerfinale. Het bleek geen gemakkelijke wedstrijd, ook al was de tegenstander de nummer vier van Division 1.

De ploeg van coach Walter Smith begon sterk aan het duel met de tweedeklasser en ging met een 2-0 voorsprong de rust in na een harde vrije trap van Kris Boyd en een intikker bij de tweede paal van DaMarcus Beasley.

Maar na tien minuten in de tweede helft was Rangers die 2-0 voorsprong alweer kwijt. Steve Tosh duwde de bal over de lijn met zijn heup en even later knikte Jim Thomson de gelijkmaker tegen de touwen.

The Doonhamers leken even op weg door te drukken tegen het vermoeid ogende Rangers, maar Beasley en Boyd bespaarden de club uit Glasgow een nieuwe teleurstelling. Na een voorzet van Beasley was het opnieuw Boyd die scoorde, ditmaal met een harde kopbal.

Zo verdiende Rangers dan alsnog een tweede prijs, na eerder dit seizoen de Schotse League Cup te hebben opgeëist.