Ramzi hoopt van Nistelrooij op te volgen bij PSV: 'Mijn ultieme droom'

Reacties

Adil Ramzi (45) gaat voor zijn kans als hoofdtrainer van PSV. De huidige oefenmeester van Jong PSV hoopt de stap naar de hoofdmacht te maken, als opvolger van Ruud van Nistelrooij.

Ramzi hoopt van Nistelrooij op te volgen bij PSV: 'Mijn ultieme droom'
© Pro Shots

In gesprek met de NOS doet Ramzi een open sollicitatie naar de vacante job van hoofdtrainer. Afgelopen week besloot Van Nistelrooij zelf op te stappen vanwege de interne onrust. 'Ik weet niet precies wat er allemaal is gebeurd. Ik vind het ook pijnlijk, want Ruud is een goede vriend van me', reageert Ramzi in gesprek met de NOS.

De in Marrakesh geboren trainer is bij PSV bezig aan een vergelijkbaar traject als dat van Van Nistelrooij. Hij begon als asstent-trainer in de jeugd en werd later hoofdtrainer van PSV Onder-17. In 2020 was Ramzi kort assistent-trainer bij de hoofdmacht van PSV en sinds de zomer van 2022 staat hij als eindverantwoordelijke voor de groep bij het beloftenelftal in de Keuken Kampioen Divisie.

© Pro Shots

Met Jong PSV won Ramzi vorige week de Premier League International Cup door na Manchester United en Arsenal ook Crystal Palace te verslaan in de finale. 'PSV is mijn club. Ik zit hier al zeven jaar en heb mezelf eerder al bewezen als assistent, en nu ook op internationaal niveau bij Jong PSV', zegt Ramzi daarover.

'Dat zijn ingrediënten die bij mij zorgen voor vertrouwen. Mijn ambitie en ultieme droom is gewoon PSV 1 trainen. Als Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij hun kansen hebben gekregen, waarom zou ik die dan niet krijgen?', vraagt de trainer zich af.

'Laat ik het zo zeggen: ik loop er niet voor weg. Soms vallen de zaken net goed en dat zet je aan het denken. Als je mij vraagt wat ik wil, dan is het de kant op van hoofdtrainer', aldus Ramzi. 'Ik heb van dichtbij trainers meegemaakt die een soortgelijke kans kregen, van wie ik denk dat ik op dit moment verder ben in mijn ontwikkeling.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.