Rampzalige avond voor PSV in Breda

Na een rumoerige week is PSV op bezoek bij NAC Breda tegen een 2-1 nederlaag aangelopen. De koploper van de Eredivisie ging ten onder aan defensief geklungel en verloor tot overmaat van ramp ook Danny Koevermans.

Voor Koevermans zat de wedstrijd er al na een kwartier op. De spits moest zich laten vervangen met een hamstringblessure. Daarmee verloor PSV opnieuw een aanvaller, nadat Danko Lazovic eerder deze week was verkocht aan Zenit Sint-Petersburg.

Aanvankelijk leek het uitvallen van Koevermans PSV weinig te deren. NAC begon zeer slecht aan het duel en daar profiteerden de gasten al vrij snel van. Orlando Engelaar werd geen strobreed in de weg gelegd en kon na een lange dribbel doeltreffend afronden.

PSV maakte daarna de fout in een lager tempo te gaan spelen. Daarnaast liet de ploeg van coach Fred Rutten de nodige steekjes vallen. Zoals in de 35ste minuut toen Donny Gorter (foto boven) simpel was weggelopen bij Jagos Vukovic en op eenvoudige wijze de gelijkmaker kon binnen schieten.

PSV herpakte zich in de tweede helft, maar de gasten konden het goede veldspel niet bekronen met een doelpunt. Aan de andere zijde was NAC wel zo scherp als een mes. Tommie van der Leegte nam op uitgekookte wijze snel een vrije trap en na een struikelpartij van invaller Dirk Marcellis stond Robbert Schilder ineens vrij voor doelman Andreas Isaksson. De middenvelder faalde niet en zorgde voor de verrassende 2-1 tussenstand.

Eenmaal op achterstand oogde PSV gefrustreerd. Vrijwel niets lukte meer en NAC bleef probleemloos op de been. Voor PSV betekende de nederlaag het eerste verlies na 32 competitiewedstrijden. FC Twente kan zondag de koppositie overnemen als de Tukkers weten te winnen bij hekkensluiter RKC Waalwijk.