Rampweek Dortmund compleet: 'Zo kun je niet spelen'

In vijf dagen tijd is Borussia Dortmund én de koppositie kwijt aan Bayern München én uitgeschakeld in de beker. Trainer Edin Terzic spreekt van 'een kloteavond'.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
Borussia Dortmund

Een maand geleden hing de vlag er nog heel anders bij in Dortmund. Toen was het nog op drie fronten actief. Woensdagavond maakte Leipzig mogelijk een einde aan alle illusies om dit seizoen een prijs te winnen.

'Een rampzalige eerste helft', zag een woedende Terzic. 'We werden overlopen in de eerste twaalf minuten. In de aanval werden we verrast in de duels. Qua bereidheid werd het na rust beter, maar nog steeds niet goed.'

Dortmund, met Donyell Malen de gehele wedstrijd in de punt van de aanval, kon totaal geen vuist maken in Leipzig en loste slechts twee schoten tegenover de twintig van de thuisploeg. 'Het werd vandaag wat harder in de kleedkamer. Vandaag was het hele team ondermaats, behalve Gregor (Kobel, red.). Zo kun je niet spelen in de beker. Uiteindelijk ontbrak het ons absoluut aan stootkracht.'

Na de 4-2 nederlaag bij Bayern bedraagt de achterstand van BVB twee punten op de nieuwe koploper. Van een eventuele titel wilde Terzic sowieso even niets weten. 'Het zou arrogant zijn om daarover te praten. Eerst en vooral moeten we onze zaakjes op orde brengen.'