Ramos opent de jacht op Koeman

Reacties

Sergio Ramos heeft nog één doelpunt nodig om de meest trefzekere verdediger in de historie van La Liga te worden. Dat record staat nu nog op naam van Ronald Koeman.

Ramos opent de jacht op Koeman
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 0
Valencia
Valencia

Zijn treffer tegen Eibar van zondagavond was de 67ste goal van Ramos in de Spaanse competitie. Daarmee staat hij nu op gelijke hoogte met Koeman, al had de Nederlander er wel véél minder wedstrijden voor nodig (192 om 484). Fernando Hierro heeft overigens een stuk meer doelpunten achter zijn naam (105), maar hij speelde een deel van zijn carrière op het middenveld.

Het Madrileense Marca is in de cijfers gedoken en heeft Ramos woensdag op de cover staan. Het blad licht een duidelijk verschil uit tussen Ramos en Koeman. Bij de Nederlander kwam 69 procent van zijn doelpunten uit penalty's. Koeman was vanaf de strafschopstip nauwelijks te stoppen. Ramos maakte slechts 16 procent van zijn doelpunten uit strafschoppen. Die werden tot voor kort immers opgeëist door Cristiano Ronaldo.

Sinds het vertrek van Ronaldo in 2018 etaleert Ramos een ongekende scoringsdrift. Vorig seizoen maakte hij zes competitiedoelpunten en ook nu staat hij alweer op zes treffers. Bij Real scoorde alleen Karim Benzema deze jaargang vaker dan de captain. In zijn laatste dertien interlands voor Spanje was Ramos bovendien goed voor acht doelpunten.

Donderdagavond speelt Real Madrid een thuiswedstrijd tegen Valencia, dan kan Ramos het record dus definitief overnemen van Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.