Radovic weer eens goud waard voor Legia Warschau

In Groep C van PSV zijn de kaarten geschud. Net als de Eindhovense kan Legia Warschau zich opmaken voor de knock-outfase in de Europa League. De 3-1 overwinning op Rapid Boekarest volstond voor de Poolse club.

Rapid Boekarest was alleen gebaat bij een overwinning. Die opdracht werd voor de Roemeense club binnen een half uur nog lastiger na de tweede gele kaart voor Dan Alexa. Legia Warschau vergrootte de problemen in de tweede helft.

Miroslav Radovic was wederom de gevierde man bij Legia. De Serviër, die in de laatste twee Europese duels scoorde, opende de score in de 51ste minuut. Na de Rapid-gelijkmaker van Filipe Teixeira stelde hij stelde orde op zaken. Ondanks de rode kaart voor Janusz Gol van Legia kwam de zege niet in gevaar. Michal Kucharczyk maakte in blessuretijd een einde aan de onzekerheid.

Legia is door de zege zeker van de volgende ronde. Rapid kan in de resterende twee wedstrijden de achterstand op Legia goedmaken, maar op basis van het onderlinge resultaat moet het toch Legia voor laten gaan. Foto: VI Images