Radomir Antic volgt Louis van Gaal op

Vier dagen na het ontslag van Louis van Gaal, is diens opvolger reeds bekend: de nieuwe trainer van Barcelona heet Radomir Antic. De Serviër zal komend weekeinde overigens nog niet op Catalaanse de bank zitten voor het duel met zijn oude club Atlético Madrid.

Radomir Antic volgt Louis van Gaal op

Op donderdag leek oud-Barça-coach César Louis Menotti nog de nieuwe technische roerganger in Camp Nou te gaan worden, maar vrijdag werd de naam van Radomir Antic voor het eerst genoemd. Veel gras liet de club er niet over groeien: vrijdagavond was de zaak al beklonken ook.

Radomir Antic heeft een contract tot aan het einde van het seizoen getekend. Volgens nog onbevestigde berichten heeft hij een optie voor nog een seizoen indien Barcelona zich alsnog weet te plaatsen voor Europees voetbal. Antic laat het duel tegen Atletcio Madrid nog over aan de Argentijnse jeugdtrainer Jesus Antonio De La Cruz.

Antic kent het Spaanse voetbal als zijn eigen broekzak. Zo was hij al technisch verantwoordelijke bij Real Madrid - waar hij zonder prijzen bleef - en bij Real Oviedo. Zijn grootste succesen boekte hij echter bij Atlético Madrid, dat hij in 1996 naar de titel in de Primera División én de winst in de Copa del Rey leidde. Dieptepunten kende Antic ook. Zo degradeerde hij zowel met Atlético als Oviedo. De afgelopen twee seizoenen zat hij zonder club.

Bekijk hier al onze video's