Quaresma denkt aan 100 miljoen, Telstar-knipoog naar Ajax

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Quaresma denkt aan 100 miljoen, Telstar-knipoog naar Ajax

'Als ik nu jong was geweest, was ik honderd miljoen euro waard geweest. Want op dit moment is iedereen zo'n zestig miljoen euro waard.'
Ricardo Quaresma (33) houdt zijn vrienden deze opmerking soms voor bij wijze van grap. De Portugese international speelt nu bij het Turkse Besiktas. (A Bola)

Telstar kijkt met een vette knipoog vooruit naar de wedstrijd tegen Jong Ajax van vrijdagavond, of zouden we moeten zeggen Ajax JO-11?

• Manchester United betaalde een recordbedrag voor Paul Pogba, maar volgens Zlatan Ibrahimovic is de Franse international nog allerminst aan zijn top.  

• Ajax zette donderdagavond een knappe prestatie neer door Panathinaikos in de Europa League met 2-0 te verslaan. In België ging de aandacht echter vooral naar de namen van de doelpuntenmakers. De redacteuren van de Belgische televisiezender Sporza konden hun lach niet inhouden om de bijzondere combinatie. Bij ons op de redactie is (bijna) iedereen volwassen genoeg om hier niet om te lachen.

• Na afloop van het met 4-1 gewonnen Europa League-duel met Viktoria Plzen stond Antonio Rüdiger de pers netjes te woord. Hattrick-hero Edin Dzeko verstoorde het gesprek om de Duitser te vertellen dat hij Italiaans moest spreken. Rüdiger liet de woorden even bezinken maar ging vervolgens stoïcijns door in het Engels.

'De oorzaak voor mijn mindere vorm zit hem niet in mijn PR-activiteiten of mijn levensstijl. Wie mij kent weet dat ik altijd alles geef om in topvorm te zijn'
Jérôme Boateng is niet gecharmeerd van de uitspraken van Karl-Heinz Rummenigge. De Bayern München-voorzitter koppelde de mindere vorm van de Duitser aan zijn activiteiten buiten het veld. 'Boateng zou wat stiller moeten zijn. Het zou voor hem en de club beter zijn als hij terugkeert op aarde.' (Bild)

• De supporters van Feyenoord gedroegen zich dan wel voorbeeldig in Manchester, echt veel te juichen hadden ze niet. De Rotterdammers gingen met 4-0 onderuit op Old Trafford en dus bedachten de Feyenoord-fans een nieuwe aanleiding om het op een juichen te zetten. De Engelse groundsmen werden op een ovatie getrakteerd bij het grasmaaien. Vandaar dat die mat er in De Kuip altijd zo goed bij ligt.

Tom van Weert vierde zijn treffer tegen ADO Den Haag afgelopen weekend met een imitatie van UFC-vechter Conor McGregor. Ploeggenoot Hans Hateboer kopieerde de enigszins houterige variant van Van Weert, terwijl de spits werd geïnterviewd langs het trainingsveld. Als Van Weert bij het afronden net zo stoïcijns is als tijdens de afleidingsmanoeuvre van Hateboer, wordt hij ongetwijfeld topscorer van de Eredivisie.

'We stopten als team te spelen en werden arrogant'
Internazionale heeft de boel ook na het ontslag van Frank de Boer nog niet op de rit. Tegen Hapoel Beer Sheva gaven de Nerazzurri een 0-2 voorsprong uit handen. De Israëliërs wonnen uiteindelijk met 3-2, tot grote ergernis van trainer Stefano Pioli.

El-Hadji Diouf kwam met opvallende teksten na het afscheid van oud-ploeggenoot Steven Gerrard. 'Gerrard was bang om me aan te kijken, hij was bang om met me te praten.' John Arne Riise, tussen 2001 en 2008 actief voor Liverpool, neemt de uitspraken van Diouf niet al te serieus.

Antoine Griezmann, onder meer topscorer van het EK 2016, heeft weinig moeite om raak te schieten. Die kwaliteiten gebruikt de Fransman nu ook buiten het veld. De 25-jarige spits van Atlético Madrid speelt Cupido in een Franse commercial van het merk Puma. Op de muziek van waar hij op danst na het maken van zijn doelpunten zien we hem ook zijn Cupido-pijlen keer op keer raak schieten.

'Het gaat veel te makkelijk. Hij laat zich als een klein kind van de bal zetten'
• Volgens Roy Keane heeft Manchester City in de zomer ruim 55 miljoen euro neergelegd voor een klein kind. De Ierse ex-voetballer van Manchester United kraakte het optreden van City-verdediger John Stones in het duel met Borussia Mönchengladbach. (ITV)

Johnny Rep viert vandaag zijn 65ste verjaardag. Reden voor Ajax om eens wat goede herinneringen aan de aanvaller op te halen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.