Quagliarella glundert na magische avond: 'Dit vergeet ik nooit meer'

Fabio Quagliarella beleefde dinsdag een memorabele avond bij het nationale elftal van Italië. De 36-jarige spits maakte deze week na bijna tien jaar zijn rentree en bekroonde dat door prompt twee keer te scoren. De veteraan kan zijn geluk niet op.

In de 35ste minuut van het EK-kwalificatieduel met Liechtenstein kreeg Italië een strafschop. Normaal gesproken is Jorginho de aangewezen man voor penalty's, maar hij liet de bal aan Quagliarella, het stond immers al 2-0. 'Ik ben Jorginho en Leonardo Bonucci dankbaar. Zij stonden bovenaan het lijstje, maar ze zeiden dat ik de strafschop moest nemen', vertelt Quagliarella aan Rai Sport.

De Sampdoria-spits pakte het cadeautje uit en kort voor rust werd het nog mooier. Opnieuw kreeg Italië een penalty en opnieuw werd die benut door Quagliarella. 'Bij de tweede penalty dacht ik toch echt dat Jorginho of Leonardo de bal zou opeisen, maar ze zeiden dat het mijn avond was en dat ik ervan moest genieten.'

Door zijn doelpunten werd Quagliarella de oudste doelpuntenmaker ooit in de historie van het Italiaanse elftal. Toen hij in de 72ste minuut naar de kant werd gehaald, bleek hoe populair hij nog altijd is. 'Ik wil de fans bedanken. Die staande ovatie is een herinnering die ik voor altijd bij me zal dragen. Dit is een geweldig gevoel.'

Woensdag reist Quagiarella weer af naar Genua om Sampdoria bij de hand te nemen. De komende maanden kan hij ook zijn seizoen bij de club legendarisch maken. Met 21 doelpunten is Quagliarella namelijk topscorer van de Serie A. De oude maestro laat zelfs Cristiano Ronaldo (19 goals) de hielen zien.