Qatar verrast met plek in kwartfinale Gold Cup, ook Amerika door

Reacties

Qatar heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Gold Cup. Het won in de laatste groepswedstrijd van Mexico: 0-1. Ook de Verenigde Staten is door.

Qatar verrast met plek in kwartfinale Gold Cup, ook Amerika door
© Pro Shots

Qatar verloor de openingswedstrijd op de Gold Cup met 2-1 van Haïti en speelde daarna met 1-1 gelijk tegen Honduras. Een plek in de kwartfinale lag met tegenstander Mexico nog voor de boeg niet direct voor het oprapen, maar toch werd het werkelijkheid. Qatar, dat eind vorig jaar het WK organiseerde, won door een doelpunt van Hazem Ahmed Sheheta na 27 minuten spelen. Sheheta kopte hard binnen en doelman Guillermo Ochoa van Mexico zag er niet goed uit.

In de slotfase kreeg Mexico genoeg kansen om Qatar van de zege af te houden, maar zonder succes. Beide landen gaan echter door naar de kwartfinale van de Gold Cup: Mexico als groepswinnaar, Qatar als nummer twee. Honduras won met 2-1 van Haïti, maar is op doelsaldo uitgeschakeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Verenigde Staten haalde in de tweede groepswedstrijd al flink uit tegen Saint Kitts en Nevis en deed dat ook tegen Trinidad en Tobago: weer werd het 6-0. Het stond na 45 minuten spelen al 3-0 door een hattrick van Jesus Ferreira. In de tweede helft wisten ook Cade Cowell, Gianluca Busio en Brandon Vazquez nog een doelpunt te maken, waardoor de uitslag voor Trinidad en Tobago, waar Leo Beenhakker ooit bondscoach is geweest, extra pijnlijk werd.

De Verenigde Staten en Jamaica behaalden zeven punten in de groepsfase en gaan door naar de kwartfinales. Canada moet na de 0-0 tegen Guatemala nog vol aan de bak om door te gaan. Het staat na twee wedstrijden op de derde plaats in de groep met twee punten. Guadeloupe gaat daar met vier punten aan de leiding. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.