Qatar kiest voor onorthodoxe aanpak: trainingskamp van een half jaar

Reacties

Qatar laat in aanloop naar het WK in eigen land niets aan het toeval over. Het gastland kiest voor een onorthodoxe aanpak en gaat een half jaar (!) samen op trainingskamp.

Qatar kiest voor onorthodoxe aanpak: trainingskamp van een half jaar
© Pro Shots

De 27-koppige selectie van bondscoach Felix Sánchez opent de eindronde op 21 november tegen Ecuador en sluit de groepsfase af met een wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Het eerste deel van het trainingskamp vond plaats in Spanje, volgende maand verplaatsen de spelers zich naar Oostenrijk. Daar staat een mini-toernooi met Marokko, Ghana en Jamaica op de rol.

Dat heeft als gevolg dat clubs uit de Qatar Super League hun internationals tot het WK moeten missen. In die periode staan zeven speelronden op het programma. 'Het idee is niet raar, maar het is een vreemde keuze', vertelt een anonieme bron van een van de clubs aan de BBC. 'Het is moeilijk om zo lang bij elkaar te blijven. De spelers kunnen mentaal opgebrand raken en besluiten het trainingskamp te verlaten.'

Hiddink en Zuid-Korea
Het idee van Qatar is niet nieuw. Zuid-Korea, dat in 2002 samen met Japan het WK organiseerde, ging in aanloop naar de eindronde vijf maanden op trainingskamp. Onder leiding van bondscoach Guus Hiddink verraste het organiserende land vervolgens vriend en vijand door het tot de laatste vier te schoppen. In de halve finale was Duitsland te sterk.

Overigens is het niet zo dat de spelers van Qatar tijdens het trainingskamp continu op elkaar zijn aangewezen. Ze kunnen ervoor kiezen om hun gezin mee te nemen of voor een paar dagen terug te keren naar Qatar. 'Anders wordt het een legerkamp. Dat is niet de mentaliteit van dit land', sluit de bron af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.