Puyol acht weken aan de kant met ontwrichte elleboog

Barcelona kan acht weken geen beroep doen op Carles Puyol. De verdediger heeft bij een zware val in het Champions League-duel met Benfica (0-2 winst) zijn linkerelleboog ontwricht.

Puyol acht weken aan de kant met ontwrichte elleboog

De aanvoerder kwam een kwartier voor tijd bij een hoekschop ongelukkig terecht op zijn onderarm en moest worden afgevoerd. In een ziekenhuis in Lissabonb bleek de elleboog ontwricht. Eerder werd gevreesd voor een schouder uit de kom of een armbreuk. Puyol onderging woensdag extra onderzoeken in een ziekenhuis in Barcelona.

'Tests die vanmorgen zijn uitgevoerd, bevestigen dat Carles zijn linkerelleboog heeft ontwricht. Hij moet acht weken van de velden blijven', laat Barcelona weten op de officiële clubsite. De nieuwe blessure van de 34-jarige Puyol komt voor Barcelona uiterst ongelegen. Gerard Piqué, de andere centrale verdediger van de Catalaanse topclub, is door een kwetsuur eveneens uit de roulatie.

Trainer Tito Vilanova heeft daardoor weinig defensieve alternatieven meer achter de hand. Waarschijnlijk vormen de middenvelders Javier Mascherano en Alexandre Song zondag het hart van de verdediging tijdens El Clásico tegen Real Madrid. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's