Puntenstraf lijkt wel als doping te werken voor ontketend Everton

Reacties

Everton kreeg een maand geleden een straf van tien minpunten, vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels, en de supporters vreesden daardoor direct voor degradatie. Van die angst is inmiddels niet veel meer over. Everton is dé ploeg in vorm en won zaterdag ook van Burnley.

Puntenstraf lijkt wel als doping te werken voor ontketend Everton
© Pro Shots
Burnley
Burnley
0 - 2
Everton
Everton

Het seizoen van Everton is nog niet eens halverwege, maar nu kunnen we al stellen dat dit voetbaljaar een boek waard is. The Toffees ontsnapten in het afgelopen seizoen aan degradatie en begonnen ook dit jaar weer niet goed. Everton stond lange tijd onderaan en werd tot overmaat van ramp ook nog eens bestraft met tien minpunten.

Deze flinke straf lijkt Everton alleen maar sterkte te hebben gemaakt. De ploeg van Sean Dyche verloor na de beslissing van de Premier League met 0-3 van Manchester United, maar daarna werden Nottingham Forest, Newcastle United, Chelsea en nu dus ook Burnley aan de kant gezet. Voor de nederlaag tegen United was Everton overigens ook al drie duels ongeslagen gebleven.

De ploeg van Dyche klimt door de goede resultaten op de ranglijst. Everton is nu ook Nottingham Forest voorbij en staat zestiende in de Premier League, met zeven punten meer dan het onder de degradatiestreep staande Luton Town. Zonder de puntenstraf had Everton nu overigens in het linkerrijtje van de ranglijst gestaan, met slechts een punt minder dan Manchester United.

Tegen Burnley, de club waar Dyche jarenlang de hoofdtrainer was, kwamen de doelpunten van Amadou Onana (kopbal) en Michael Keane (intikker). Laatstgenoemde speelde omdat Jarrad Branthwaite geschorst was. Voor Everton wachten nu twee zware competitiewedstrijden: uit tegen Tottenham Hotspur en thuis tegen Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.