Publiekslieveling FC Utrecht voelt zich als vis in het water

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de zesde speelronde was dat FC Utrecht-middenvelder Steve De Ridder.

Publiekslieveling FC Utrecht voelt zich als vis in het water

'Ik ben nog niet honderd procent, daar hoop ik de komende weken naar toe te groeien.' Als Steve De Ridder zijn woorden van afgelopen zondag kan waarmaken, en nog een laatste stap zet qua fitheid, dan staat FC Utrecht nog veel moois te wachten.

De stadionspeaker schreeuwde na de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk door de microfoon dat de ploeg uit de Domstad nog ongeslagen is in de eigen Galgenwaard. Daar had hij gerust aan kunnen toevoegen dat het voor een groot deel is te danken aan de Belgische nieuweling.

Transfervrij overgekomen van Southampton, waar hij niet langer wilde genieten van een mooi salaris zonder speelminuten en dus zijn contract liet ontbinden, is De Ridder in no-time op weg de nieuwe Utrechtse publiekslieveling te worden.

Tegen zowel AZ (2-0) als RKC (2-1) nam hij alle doelpunten voor zijn rekening. Afgelopen zondag wisten de centrumverdedigers Joris Ivens en Ingo van Weert vooral voor rust niet waar ze het zoeken moesten. Overal dook De Ridder op, vol ijver en drang om met zijn karakteristieke dribbel het verschil te maken.

Door de blessures van Jacob Mulenga, Edouard Duplan en Cedric van der Gun wist de Belg dat de scoringsdrift van zijn team van hém afhankelijk was. Hij vertaalde dat vanaf de eerste seconde in dreigende momenten, sleurde van links naar rechts, dook op in de vrije ruimtes, was altijd doelgericht en moest in de spannende slotfase ook fysiek de strijd aangaan. ‘Ik voel me hier als een vis in het water, al vanaf de eerste dag’, sprak hij na afloop. De opportunistische dribbelaar is op zijn plek in de Domstad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen