Publiekelijk moddergooien bij Everton gaat door

Reacties

Everton-manager Sean Dyche is niet te spreken over de houding van Demarai Gray. De wijze waarop de Engelse buitenspeler een transfer probeerde te forceren, heeft verbazing gewekt bij zijn trainer.

Publiekelijk moddergooien bij Everton gaat door
© Pro Shots

Nu de interlandperiode is begonnen, is voor Dyche het moment aangebroken om toch in te gaan op de situatie rond Gray. De aanvaller mocht in de voorbije transferperiode niet vertrekken van Everton, maar is dit seizoen ook nog niet in actie gekomen voor de Premier League-club. 'Het is lastig om te spelen voor iemand die geen respect toont voor jou als persoon', liet Gray twee dagen geleden weten.

Dyche heeft nu via de clubkanalen uitleg gegeven, omdat hij vindt dat de Everton-supporters de waarheid moeten weten. 'Normaal proberen we zaken intern te houden, maar in dit geval is het denk ik goed om te reageren. Demarai vertelde ons dat een transfer geregeld was. Dat was nogal bijzonder om te horen van een speler. Wij herinnerden hem aan het feit dat een transfer niet geregeld kan zijn zonder medewerking van de club. Dat is hoe het zit', zegt de manager.

Dyche gaat verder: 'We zorgen op allerlei verschillende manieren voor de spelers. We zorgen er niet alleen voor dat ze fit zijn, maar ook mentale gezondheid is voor ons belangrijk. We keken er raar van op dat hij niet wilde trainen, niet bij de club wilde zijn en dat hij sprak van een geregelde transfer. We zeiden dat er geen sprake kon zijn van een done deal. Het is aan de club om te beslissen over de toekomst van spelers.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.