Psychologische strategie met Bryan Ruiz heeft effect

In tegenstelling tot Marc Janko is Bryan Ruiz klaar voor de topper tegen PSV. De aanvaller van FC Twente had baat bij een terugkeer naar Costa Rica.

Psychologische strategie met Bryan Ruiz heeft effect

Michel Preud'homme liet zich er niet over uit of hij zaterdag begint met Ruiz, maar de Belgische trainer van FC Twente stelde tevreden vast dat de Costa Ricaanse aanvaller helemaal hersteld is van zijn spierblessure.

Het laatste deel van het herstel werkte Ruiz in eigen land met de nationale ploeg van Costa Rica af. Afgelopen dinsdag speelde hij ruim een uur mee in het vriendschappelijke duel met Argentinë.

Preud'homme noemde de toestemming voor Ruiz om zich te melden in eigen land een bewuste 'strategie'. 'Het was gedeeltelijk psychologisch, maar ook zakelijk. Hij heeft daar zestig tot zeventig minuten kunnen spelen. Daar is winst geboekt, want je kunt nog zo fit zijn, speelminuten zijn toch anders.'

De Belgische trainer heeft al een beslissing genomen over de rol van Ruiz, die een maand buitenspel heeft gestaan. 'Voor mezelf ben ik er meestal wel uit een dag voor de wedstrijd. Maar we moeten wel rekening houden met zijn herstel. Als er nu iets gebeurt met hem, is het seizoen over. Dat weet hij als geen ander. En we hebben nog veel wedstrijden tot het eind van het seizoen.

De wedstrijd tegen PSV komt te vroeg voor Marc Janko. De Oostenrijkse spits heeft nog te veel last van zijn schouder om zaterdag in actie te komen. Douglas (schorsing) en Nicky Kuiper (knie) zijn niet inzetbaar, terwijl achter de naam Oguchi Oneywu een vraagteken staat. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's