PSV-international Nguyen wil verhuur

Zijn debuut in de nationale ploeg van de Verenigde Staten smaakt naar meer en om die reden wil PSV'er Lee Nguyen tijdens de zomermaanden graag worden verhuurd.

PSV-international Nguyen wil verhuur

De uitverkiezing van Nguyen voor Team USA was een volslagen verrassing. De twintigjarige aanvaller speelde het afgelopen seizoen geen enkel competitieduel en stond de laatste maanden aan de kant met een hardnekkige schouderblessure.

'De laatste drie maanden heb ik aan mijn herstel gewerkt en toen ik werd opgeroepen voor de nationale ploeg kon ik ze vertellen dat ik me goed voelde', vertelde Nguyen aan Yanks Abroad. Fysiek was de aanvaller zelfs zo in orde dat hij tegen China (4-1 winst) als invaller zijn debuut maakte als international.

'Ik ben nu op zoek naar eerste-elftalvoetbal voordat ik me weer bij PSV meld voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De MLS (Amerikaanse profcompetitie, red.) is geen optie. We bekijken enkele mogelijkheden in Europa.'

Nguyen was overigens niet de enige PSV'er die opviel tijdens de vriendschappelijke interland van de Amerikanen tegen China. De door de Eindhovenaren aan Manchester City verhuurde DaMarcus Beasley werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. De linkspoot benutte een strafschop en bereidde een doelpunt voor.

Bekijk hier al onze video's