PSV'er Zonneveld op huurbasis naar FC Groningen

PSV'er Mike Zonneveld speelt dit seizoen bij FC Groningen. De linkspoot moet op het middenveld van de ploeg van Ron Jans de vacature invullen die was ontstaan na het vertrek van Evgeniy Levchenko.

PSV'er Zonneveld op huurbasis naar FC Groningen

Zonneveld maakte in Eindhoven weinig kans op speeltijd en mocht verhuurd worden. Een overgang leek eerder niet door te gaan omdat FC Groningen de huurprijs te hoog vond. 'Ik weet zeker dat niet één club in de Eredivisie die som op tafel legt. Misschien denkt PSV mee te kunnen profiteren van de hoofdprijs voor Marcus Berg, maar daar doen wij niet aan mee', vertelde Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, daarover.

Zonneveld genoot zijn voetbalopleiding bij Ajax, maar de hoofdmacht bereikte hij niet. Bij Go Ahead Eagles maakte de 28-jarige speler, die zowel links in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan, zijn debuut in het betaalde voetbal. Daarna volgden periodes bij NEC (vier seizoenen) en NAC Breda (drie seizoenen). In 2007 volgde een transfer naar PSV. In Eindhoven was Zonneveld geen vaste waarde. In twee seizoenen speelde hij 26 competitiewedstrijden en scoorde twee keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen