PSV'er Sangaré en Ajacied Traoré laten zich gelden in onderlinge ontmoeting

Ivoorkust heeft in een oefenduel met daarin twee doelpuntenmakers uit de Eredivisie met 2-1 gewonnen van Burkina Faso. PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré reageerde op de openingstreffer van Ajacied Lassina Traoré, die wél een persoonlijk duel wist te winnen van Sébastien Haller.

Traoré was in de eerste seizoenshelft van het afgelopen voetbaljaar nog vaak basisspeler bij Ajax, maar zijn situatie veranderde na de jaarwisseling. Dat had mede te maken met de komst van Hallér, die in januari voor een recordsom werd overgenomen van West Ham United. Zaterdag stonden de twee Ajax-aanvallers tegenover elkaar in de oefeninterland tussen Ivoorkust en Burkina Faso.

Traoré trok in het onderonsje de aandacht, door na een ruim kwartier de score te openen. De spits werd met een pass van achteruit weggestuurd en bleef erg koel in de afronding. Het was niet voldoende voor de overwinning, want in de tweede helft zorgde Sangaré met een kopbal uit een vrije trap voor de gelijkmaker. Diep in blessuretijd zorgde Manchester United-aanvaller Amad Diallo er met een prachtige vrije trap zelfs voor dat Ivoorkust met 2-1 won.

Haller, Sangaré en Traoré bleven allemaal tot het einde op het veld staan. Bij Burkina Faso deed ook Ajax-aanvaller Hassane Bandé, die op huurbasis voor het Kroatische NK Istra 1961 uitkomt, mee. Bandé werd na ruim een uur, toen zijn ploeg nog op een 0-1 voorsprong stond, vervangen.