PSV'er Romero wil na rentree 'terugpakken wat hij kwijt is geraakt'

Reacties

Maximiliano Romero krijgt langzaam maar zeker het vertrouwen in zijn lichaam terug. De 22-jarige Argentijn vierde maandagavond in het Keuken Kampioen Divisie-duel van Jong PSV met ADO Den Haag na bijna een jaar zijn comeback.

PSV'er Romero wil na rentree 'terugpakken wat hij kwijt is geraakt'
© Pro Shots
Jong PSV
Jong PSV
0 - 1
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Op 24 september 2020 raakte Romero geblesseerd aan zijn knie, in de elfde minuut van het Europa League-voorrondeduel met NS Mura. Een dag later bleek het doemscenario te zijn uitgekomen: het seizoen zat erop voor de nu 22-jarige Argentijnse spits en een lange revalidatie volgde.

Romero zat recent al twee keer op de bank bij het eerste en vierde dus maandag bij de beloften zijn comeback; trainer Ruud van Nistelrooy liet hem twintig minuten voor tijd invallen.

'Er gaan veel emoties door me heen. Om weer terug te zijn op het veld en te doen wat je het liefste doet… Ik heb mijn doel bereikt', laat de Argentijn weten in gesprek met PSV TV.

'Veel gebeurd'
Romero beleefde zijn hersteltraject als 'heel zwaar'. 'Want er is veel gebeurd. Elke dag was een strijd, er gingen veel dingen mis', aldus de spits, zonder tot in detail te treden. 'Maar dat is voorbij, nu heb ik mijn eerste twintig minuten er alweer op zitten. Dit is in ieder geval een goed begin van de rest van mijn carrière.'

Heeft Romero het vertrouwen in zijn lichaam alweer terug? 'Beetje bij beetje. Ik heb natuurlijk meer speeltijd nodig. Ik denk dat ik na veel wedstrijden en trainingen terug zou kunnen pakken wat ik kwijt ben geraakt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.