PSV'er Malen steelt de show bij ruime zege Oranje Onder-19

Reacties

Oranje Onder-19 is op overtuigende wijze begonnen aan de beslissende EK-kwalificatiereeks door Noorwegen Onder-19 met 6-1 te verslaan. PSV'er Donyell Malen nam de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg bij de hand.

PSV'er Malen steelt de show bij ruime zege Oranje Onder-19

De Nederlandse talenten gingen de rust in met een comfortabele 2-0 voorsprong. Malen opende al vroeg de score door een voorzet van Ferdi Kadioglu binnen te koppen, waarna Tom van de Looi de marge verdubbelde. De zoon van Erwin van de Looi schoot van afstand raak.

Malen tekende na rust ook nog zijn tweede treffer aan met een intikker. Ajacied Ché Nunnely maakte er vervolgens 4-0 van. Hij kon alleen op de keeper af, die hij omspeelde en de bal daarna binnen tikte. Kadioglu benutte daarna een rebound voor 5-0, waarna de eretreffer voor de Noren nog viel via Hugo Vetlesen. Invaller Zakaria Aboukhlal van PSV bepaalde de eindstand op 6-1.

Duitsland en Schotland, de twee andere landen uit de poule, spelen woensdagavond om 18.00 uur tegen elkaar. Oranje speelt vervolgens op zaterdag 24 maart om 17.00 uur tegen Schotland en op dinsdag 27 maart om 18.00 uur tegen Duitsland. Om zich voor het EK te plaatsen, moet Oranje bovenaan eindigen in de poule.

Beginopstelling Oranje Onder-19: Van de Meulenhof; Teze, Schuurs, Obispo, Wijndal; Van de Looi, Kadioglu, Duarte; Nunnely, Malen, Piroe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.