PSV troeft Europese elite af en contracteert toptalent Ihattaren

Reacties

Manchester City, Chelsea en Manchester United waren in de race voor zijn handtekening, maar de zestienjarige Mohamed-Amine Ihattaren speelt de komende drie seizoenen voor PSV. De aanvallende middenvelder zette woensdagmiddag zijn handtekening.

PSV troeft Europese elite af en contracteert toptalent Ihattaren

Ihattaren is net zestien jaar geworden en wordt gezien als één van de grootste talenten in de jeugdopleiding van PSV. Zo werd hij vorig jaar nog verkozen tot speler van het toernooi op het prestigieuze Premier League International Tournament, waar de Eindhovenaren in de finale met 3-1 wonnen van Manchester City. Afgelopen maand was hij nog trefzeker voor Oranje Onder-17 in het duel met Turkije (2-0). Door die overwinning werd kwalificatie afdwongen voor het EK in Engeland.

De koploper van de Eredivisie was al langere tijd bezig om de makkelijk scorende Ihattaren vast te leggen. De concurrentie was echter groot. Onder meer Manchester City, Hamburger SV, RB Leipzig, Chelsea én Manchester United hadden verregaande interesse. Uiteindelijk koos hij er samen met zijn familie en management voor om in Nederland te blijven en zo geleidelijk naar een profcarrière toe te werken.

Fernandes
Net als andere Eredivisie-clubs moet PSV alle zeilen bijzetten om grote talenten binnenboord te houden. Eerder dit jaar zagen de Eindhovenaren de pas achttienjarige Leandro Fernandes de overstap maken naar Juventus.

Verwoede pogingen de middenvelder te verleiden tot een langer verblijf, leverden niks op. Beter nieuws kwam er van Armando Obispo. De linksbenige centrumverdediger werd door meerdere clubs begeerd, maar koos evenals Ihattaren voor een langer verblijf in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.