PSV-supporters gestraft na vuurwerkincident in Heerenveen

Reacties

Landskampioen PSV mag bij de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen geen uitsupporters meenemen. De KNVB straft de Eindhovenaren naar aanleiding van gebeurtenissen tijdens de wedstrijd SC Heerenveen - PSV op 25 april.

PSV-supporters gestraft na vuurwerkincident in Heerenveen
© Pro Shots

Tijdens die wedstrijd, waarin het team van Peter Bosz met een monsterzege (0-8) een voorschot nam op de landstitel, werd vanuit het vak met PSV-supporters vuurwerk op het veld gegooid. Daardoor werd de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion eventjes gestaakt. De tuchtcommissie van de voetbalbond tilt zwaar aan de feiten en verbiedt nu dus de komst van Eindhovense fans bij mogelijk de seizoensouverture.

Later in juni zal blijken welke wedstrijd zonder PSV-aanhang gespeeld zal worden. Behalve de Brabanders begint ook FC Utrecht het seizoen met een straf. Op last van burgemeester Sharon Dijksma blijft Stadion Galgenwaard in de eerste thuiswedstrijd helemaal dicht, nadat er diverse ongeregeldheden waren in en rond het stadion bij het treffen met Go Ahead Eagles.

De Eindhovenaren hebben het schikkingsvoorstel geaccepteerd, zo heeft de club laten weten. 'Het was een geweldige galavoorstelling van ons team, maar helaas werd deze in de slotminuten overschaduwd door het vuurwerk van onze supporters', aldus algemeen directeur Marcel Brands. 'We hebben de schikking geaccepteerd, want de feiten waren overduidelijk. We moeten met zijn allen voorkomen dat dit nogmaals gebeurt voordat de gevolgen nóg erger zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.