PSV gaat net als vorig jaar met Rangers FC om een Champions League-ticket strijden. De Schotten schakelden in de derde voorronde van het miljardenbal het Zwitserse Servette FC uit.

Servette
Servette
1 - 1
Glasgow Rangers

Rangers had de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen, maar raakte zijn voorsprong dinsdag al vrij snel kwijt. Na ruim twintig minuten kreeg Dereck Kutesa de bal in de punt van het strafschopgebied voor zijn voeten. Zijn schot in de verre hoek was prachtig en Jack Butland te machtig: 1-0.

Danilo kreeg hierna dé kans om Rangers weer op gelijke hoogte te brengen. De van Feyenoord overgenomen aanvaller, die in tegenstelling tot Sam Lammers en Cyriel Dessers in de basis stond, miste echter voor een haast open doel. Verder was Servette duidelijk de bovenliggende partij.

In de tweede helft kwam Rangers beter voor de dag en aanvoerder James Tavernier kopte al in de zesde minuut na rust de gelijkmaker binnen. Met Lammers en Dessers als invallers in de ploeg haalde Rangers vervolgens met deze positieve tussenstand het eindsignaal. Dessers had de bezoekers nog aan een zege kunnen helpen, maar schoot op de paal.

Door het succes van Rangers wacht een nieuw tweeluik tussen PSV en de Schotse recordkampioen. Vorig jaar stonden deze ploegen ook al tegenover elkaar in de play-offronde van de Champions League: toen trok Rangers aan het langste eind (2-2 en 0-1 zege). Voor PSV komt er dus een kans op sportieve revanche.