PSV start zonder internationals met voorbereiding

Reacties

Na Ajax en Feyenoord begint ook PSV maandagochtend aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij de landskampioen ontbreken op de eerste training om half elf echter nog heel wat belangrijke spelers vanwege interlandverplichtingen.

PSV start zonder internationals met voorbereiding

Jeffrey Bruma, Luuk de Jong, Luciano Narsingh, Georginio Wijnaldum en Jetro Willems hebben allemaal nog een week vrij, doordat ze eerder deze maand met het Nederlands elftal nog in actie kwamen tegen de Verenigde Staten en Letland. Het vijftal is, eventuele transfers daargelaten, weer van de partij als PSV naar Zwitserland afreist voor aan het vriendschappelijke toernooi om de Valais Cup tegen FC Basel (11 juli). Olympique Lyon is vier dagen later de tegenstander.

De Eindhovenaren hopen later deze week al te kunnen beschikken over Maxime Lestienne. De komst van de 23-jarige Belg, die op de linkerflank het vertrek van Memphis Depay naar Manchester United moet opvangen, nadert zijn afronding, maar enkele formaliteiten - zoals de medische keuring - moeten nog worden afgehandeld.

De terugkeer van de buitenlandse internationals laat langer op zich wachten. Santiago Arias is nog maar net aan zijn zomervakantie begonnen na de uitschakeling met Colombia op het toernooi om de Copa América tegen Argentinië, Oscar Hiljemark speelt dinsdagavond met Jong Zweden nog de finale van het EK Onder-21 tegen Portugal en Andrés Guardado moet met Mexico nog beginnen aan de jacht op de Gold Cup (tussen 7 en 26 juli in Canada en de Verenigde Staten).

Jorrit Hendrix is na zijn buikwandoperatie van eind vorig seizoen wel weer van de partij. Hij zal bij het eerste elftal beginnen met de laatste fase van zijn herstel. Dat geldt niet voor Hjörtur Hermannsson, die bij Jong PSV zal revalideren van een heupoperatie. De talenten Suently Alberto, Steven Bergwijn, Nikolai Laursen, Clint Leemans, Ramon-Pascal Lundqvist en Jordy de Wijs trainen tijdens de voorbereiding wel allemaal mee met de hoofdmacht van de landskampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.