PSV schrijft voor het achtste jaar op rij zwarte cijfers

Reacties

PSV heeft over het seizoen 2018/19 een nettowinst van 4,6 miljoen euro gemaakt. Het is de achtste keer op rij dat de club uit de rode cijfers blijft.

PSV schrijft voor het achtste jaar op rij zwarte cijfers

De omzet van PSV bedroeg 97 miljoen en daarmee werd de wens om de barrière van 100 miljoen te doorbreken net niet gehaald. Wel heeft de club zijn rentedragende schuld, die enkele jaren geleden nog enkele tientallen miljoenen bedroeg, teruggebracht tot zes miljoen. Deze wil de club over twee jaar helemaal hebben afgelost.

De grootste inkomstenbronnen waren de UEFA-gelden uit deelname aan de Champions League (29,3 miljoen), commercie (29) en ticketing (15). Vanwege de premies als gevolg van deelname aan de CL stegen de personeelskosten, verreweg de grootste uitgavenpost, naar 48,7 miljoen.

Het resultaat van de inkomsten en uitgaven op de transfermarkt is vijf miljoen negatief. Daarin zijn de transfers tot 30 juni 2019 meegenomen, waaronder Luuk de Jong, Angeliño en Bruma. De andere transfers die de club tijdens de zomerstop deed vallen onder het huidige seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.