PSV-opponent Sporting geeft koppositie op pijnlijke wijze weg

Sporting Portugal heeft zaterdagavond in de laatste vijf minuten van het thuisduel met Rio Ave de overwinning totaal uit handen gegeven. De tegenstander van PSV in de poulefase van de Europe League is daardoor niet langer koploper van Portugal.

Sporting Lissabon
2 - 3
Rio Ave
Rio Ave

Sporting leverde door het vertrek van Bas Dost naar Eintracht Frankfurt de nodige doelpunten in, maar de ploeg van trainer Marcel Keizer was desondanks prima aan het seizoen begonnen met een gelijkspel en twee overwinningen. Het resulteerde na drie speelronden zelfs in de koppositie in de Primeira Liga.

Zaterdagavond leek Sporting hard op weg zich weer bovenaan de ranglijst te melden naast het gepromoveerde Famalicão, dat sensationeel goed aan het seizoen is begonnen. Door goals van sterspeler Bruno Fernandes en spits Luiz Phellype was de vroege openingsgoal van Filipe Augusto na 53 minuten weggepoetst.

In de slotfase ging het echter nog helemaal mis voor Sporting. Eerst maakte Ronan na 86 minuten gelijk, vervolgens kreeg verdediger Sebastián Coates zijn tweede geel en maakte Filipe Augusto in de extra tijd ook nog de 2-3. Het betekende de eerste nederlaag voor Sporting, dat op donderdag 19 september naar Eindhoven komt.

Wolfsberger AC

Ook LASK Linz, een van de andere EL-tegenstanders van PSV, boekte zaterdagavond een weinig bemoedigend resultaat. De Oostenrijkse vice-kampioen verloor drie dagen na de uitschakeling door Club Brugge in de play-offs van de Champions League thuis met 1-0 van Wolfsberger AC en leed zo de eerste competitienederlaag.