PSV ontmantelt onneembaar geacht Ajax-bastion

Reacties

PSV heeft zondag in De Kuip Ajax zijn eerste tegentreffers bezorgd in het huidige bekerseizoen. De Eindhovenaren sloegen in een tijdsbestek van drie minuten zelfs twee keer toe.

PSV ontmantelt onneembaar geacht Ajax-bastion
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
Ajax
Ajax

Ajax had de finale bereikt zonder ook maar één treffer te incasseren. Daarmee evenaarden de Amsterdammers de zeldzame prestatie die HFC Haarlem in 1902 voor het eerst leverde. VOC herhaalde het kunststukje zeven jaar later. Na de invoering van betaald voetbal bereikten NEC (1973) en Roda JC (2000) de finale zonder een tegentreffer.

Tegen achtereenvolgens Barendrecht, Excelsior Maassluis, Vitesse en AZ realiseerde Ajax al een clean sheet. Dit millennium was er één KNVB-bekerwinnaar die zonder ook maar één tegengoal beslag legde op de eindzege: Roda JC in 1999/2000.

Die prestatie was de Amsterdammers niet gegeven. In de finale in Rotterdam kwam Ajax de eerste helft nog zonder kleerscheuren door. In de 48ste minuut brak Érick Gutierrez het bastion, dat twee minuten later andermaal werd geslecht. Cody Gakpo was de gevierde man bij PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.