PSV onderzoekt uitbreiding van Philips Stadion

Reacties

PSV heeft een onderzoek uit laten voeren door Hypercube, waaruit is gebleken dat de ambities van de club te realiseren zijn. Daar is algemeen directeur Marcel Brands blij mee.

PSV onderzoekt uitbreiding van Philips Stadion
© Pro Shots

PSV hoopt iedere vijf jaar minstens vier keer in de Champions League te spelen en heeft laten onderzoeken of het uitbreiden van het Philips Stadion realistisch is. Uit onderzoek van Hypercube is gebleken dat dat mogelijk is. 'Op basis van onder meer de herkomst van toeschouwers en de demografische ontwikkeling is bepaald dat de huidige locatie de optimale locatie is. Het toeschouwerspotentieel zal in het centrum van de stad met ongeveer vijf procent toenemen tot en met 2030 en tien procent tot en met 2040', aldus PSV.

'Wij zijn zielsgelukkig met de uitkomst over de beste locatie', aldus Brands via de PSV-kanalen. 'Veel aanbevelingen gaan we meenemen. We weten nu wat er kan. Het is aan ons om te bepalen wat we waar willen maken", aldus Brands, die aangeeft dat aan de onderzoeksresultaten niet direct te grote conclusies verbonden moeten worden.

Het onderzoek is gebaseerd op het technische beleid, de commerciële groei en de personeelsbegroting, zo laat PSV weten, maar ook de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal, de ontwikkelingen op de UEFA coëfficiëntenlijst en de demografische ontwikkelingen zijn getoetst. Op basis daarvan is geconcludeerd dat de plannen van PSV haalbaar zijn. PSV maakt momenteel een kostencalculatie van een stadionuitbreiding met ongeveer tienduizend plaatsen. 

'Er zijn grenzen, maar die willen we graag verleggen, bijvoorbeeld door te overperformen', aldus Brands. 'Je kunt de markt echter niet structureel verslaan, maar je kunt 'm wel vergroten door het stadion uit te breiden. De Brainportregio is top, maar qua verzorgingsgebied echter geen Londen of Parijs. Vooruitkijken is belangrijk. Welk ambitieniveau moet PSV hebben? Waar staan we in dit landschap? Wij willen ambitie uitstralen en onze RVC daagt ons daar in uit. We delen dezelfde visie. Daarmee zeg ik niet dat we morgen het stadion gaan uitbreiden naar 45 duizend plaatsen. Daarvoor zijn nog vele stappen te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.