PSV met groot gemak langs FC Eindhoven

PSV heeft de jaarlijkse Lichtstadderby overtuigend gewonnen. Stadgenoot FC Eindhoven werd met 4-0 verslagen in het sfeervolle Philips Stadion.

De oefenwedstrijd vormde de afsluiting van de Open Dag van PSV, waarop de selectie aan het publiek werd gepresenteerd. Maxime Lestienne, Gastón Pereiro en Davy Pröpper waren de meest aansprekende nieuwelingen.

Van dat drietal begonnen Lestienne en Pröpper in de basis, maar het was een oude bekende die het verschil maakte. Luuk de Jong opende in de derde minuut de score en schoot vijf minuten voor rust kiezelhard de 2-0 op het scorebord. De 3-0 kwam even later tot stand via een eigen doelpunt van Chiro N'Toko.

Na rust kwam Pereiro binnen de lijnen bij PSV, maar het was Jürgen Locadia die zich liet gelden. De voor De Jong ingevallen spits was in de 66ste minuut net eerder bij de bal dan de aanstormende Eindhoven-doelman Chiel Kramer en maakte zo de 4-0.

Voor PSV staat de seizoenstart al voor de deur, want op 2 augustus speelt de kampioen tegen bekerwinnaar FC Groningen met als inzet de Johan Cruijff Schaal.

Bekijk hier de uitslagen van eerdere oefenwedstrijden van PSV.