PSV met Dzsudzsák en Kromkamp naar De Kuip

Sef Vergoossen heeft zijn eerste selectie samengesteld als interim-coach van PSV. De Limburgse oefenmeester neemt Balázs Dzsudzsák (foto) en Jan Kromkamp mee naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

PSV met Dzsudzsák en Kromkamp naar De Kuip

'Ik ben blij dat we Dzsudzsák erbij hebben, omdat we op links maar matig bezet waren', vertelde Vergoossen vrijdag tijdens een persconferentie. 'Hij kan spelen, dat heeft hij de afgelopen week aangetoond.' De Hongaarse nieuweling werd onlangs overgenomen van Debreceni VSC.

Ook Kromkamp is weer wedstrijdfit na een blessureperiode. 'Ik ga niet iemand op de bank zetten die niet vanaf de eerste minuut kan spelen. Dat betekent dat hij ook in de basis kan beginnen.' Vergoossen oordeelde dat Manuel da Costa nog niet klaar was voor een rentree.

In de aanloop naar zijn vuurdoop als PSV-coach trainde Vergoossen met zijn selectie achter gesloten deuren. 'Ik weet uit ervaring dat het prettig is als je in besloten kring dingen kunt doen. Ik denk dat je meer effectiviteit uit de training kan halen.'

'We hebben vandaag getraind zoals we morgen zullen spelen', vertelde Vergoossen. 'We zijn de hele week met voetbal bezig geweest, maar nooit met de wedstrijd tegen Feyenoord. Al vóór de besloten training was de opstelling echter al bij de spelers bekend. Als ik voor een training hen heb ingelicht, accepteer ik vervolgens niet dat ze tijdens de training niet functioneren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen