PSV legt de druk bij Ajax met zorgeloze zege in Waalwijk

Reacties

PSV heeft zaterdagavond zijn derde overwinning van de week geboekt. De Eindhovenaren waren in Waalwijk te sterk voor RKC.

PSV legt de druk bij Ajax met zorgeloze zege in Waalwijk
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 4
PSV
PSV

RKC begon sterk aan de wedstrijd, al moest Fred Grim wel al na vier minuten wisselen, omdat Ola John niet verder kon. Toch bleven de Waalwijkers aanzetten en was Anas Tahiri met een bal tegen de lat dicht bij een doelpunt. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Ahmed Touba leverde de bal zomaar in bij Mario Götze, de Duitser bediende Cody Gakpo en die haalde de trekker over: 0-1.

Voor RKC was het een gevoelige tik, maar drie minuten later sloeg PSV opnieuw toe. Mohamed Ihattaren haalde uit van afstand en zijn schot belandde hard en zuiver in de benedenhoek: 0-2. De ploeg van coach Roger Schmidt had zijn zaakjes zo al heel vroeg op orde en leek een eenvoudige avond tegemoet te gaan. Zeker toen Denzel Dumfries naar de grond ging in het strafschopgebied van RKC, maar arbiter Kevin Blom zag er geen strafschop in.

De thuisploeg bleef zo in leven en zette PSV dapper onder druk. Tot enorme kansen leidde dat niet, al had ook RKC in de tweede helft een penalty kunnen hebben na hands van Jordan Teze. Doelman Kostas Lamprou onderscheidde zich daarna met een prima redding op een goed schot van Götze. Twintig minuten voor tijd viel vervolgens de beslissing.

Melle Meulensteen botste met Denzel Dumfries en deze keer legde Blom de bal wél op de stip. Dumfries eiste de bal zelf op en schoot de penalty overtuigend binnen. De zege was zo binnen voor PSV, al redde Finn Stokkers nog wel de eer namens RKC. In de extra tijd gunde Schmidt de achttienjarige linksback Fredrik Oppegard nog zijn officiële debuut voor PSV. Hij zag een andere invaller, Noni Madueke, het slotakkoord verzorgen: 1-4.

PSV heeft nu dertig punten uit dertien Eredivisie-duels, waarmee de Eindhovenaren op gelijke hoogte komen met Ajax. De Amsterdammers spelen zondag nog wel een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

RKC Waalwijk Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.