PSV krijgt nog eens dertig miljoen om te investeren

Reacties

PSV krijgt per direct een lening van opnieuw dertig miljoen euro ter beschikking. Dit bedrag is niet bedoeld voor directe versterkingen voor het eerste elftal, zo meldt PSV op zijn officiële website.

PSV krijgt nog eens dertig miljoen om te investeren
© Pro Shots

In het tweede partnerfonds dat is opgericht zitten de bedrijven EDCO Eindhoven BV, Frank van Gool, Koninklijke Jumbo Foodgroep BV, Maarten Franken en Royal Swinkels Family Brewers. Zij stellen gezamenlijk direct een lening van dertig miljoen euro ter beschikking. De plannen hiervoor waren al eerder aangekondigd; nu is de deal officieel.

Voor de vijf partijen gelden dezelfde voorwaarden als voor de bedrijven die zich zes jaar geleden aansloten bij het eerste partnerfonds dat de club oprichtte. In 2016 stelden Philips, ASML, De Mandemakers Groep, Opportunity Partners en VDL Groep PSV ook dertig miljoen euro ter beschikking. 

Met het eerste bedrag werden oude leningen geherfinancierd en er werd geïnvesteerd in faciliteiten op PSV Campus De Herdgang. Het bedrag dat nu ter beschikking komt is ook bestemd voor investeringen op de PSV-campus en in het Philips Stadion, maar óók voor 'strategische investeringen op de spelersmarkt'. Het aantrekken van Noni Madueke is daar een voorbeeld van. Het geld is niet bedoeld om te investeren in directe versterkingen voor het eerste elftal.

'Dankzij de betrokkenheid van deze partijen uit de Brainportregio kunnen wij blijven bouwen aan een sterk PSV', zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de website van PSV. 'Wij verwachten door deze keuze onze concurrentiepositie nationaal en internationaal te versterken.'

Het bedrag dat PSV ontvangt, wordt door de partijen in de vorm van een achtergestelde lening verstrekt. Daardoor wordt de liquiditeitssituatie en de balanspositie van PSV sterk verbeterd. Over tien jaar begint de aflossingsperiode, al kan PSV er zelf voor kiezen om daar eerder mee te starten. 'PSV geeft geen zeggenschap uit handen en blijft volledig baas in eigen huis', benadrukt Gerbrands op het einde van het statement.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.